Negotiating returnerer privilegier er ofte overset af mange købere og sælgere. Men undersøgelser har vist, at afkastet kan koste en virksomhed mellem 9% og 15% af salget. Med en effekt dette store, ingen har råd til at overse de vilkår og betingelser, der styrer produkt flyder tilbage gennem den omvendte logistik pipeline.

Der er mange faktorer, der bestemmer, hvem der betaler for afkast, produkt test, renovering og transport. Normalt er det et spørgsmål om forhandling, og der er ikke ét sæt regler at gå efter, når de arbejder ud de kritiske detaljer. Der er dog nogle generelle industri arrangement, man kan bruge som udgangspunkt for at forhandle retur privilegier. Disse omfatter:

  1. Producenten / OEM generelt betaler for fragt direkte eller indirekte for returnerede aktiver, hvad enten defekt eller erindres.
  2. Forhandlere typisk fratrække udgifterne til afkast, herunder gebyrer for opgørelse, forarbejdning og fragt fra alle udestående gæld, de har med producenten.
  3. Likvidatorerne, hvilket betyder købere af produktet på det sekundære marked, generelt give deres egen transport.
  4. Hi-tech, vil markedet dominerende producenter ikke betale gebyrer konsolidering eller håndtering og vil være langt mere streng, når det kommer til at håndhæve vilkår for afkast.
  5. Varer der returneres der ikke opfylder tidligere aftalt at vilkår og betingelser er normalt ikke returneres eller krediteret på nogen måde.
  6. Producenter af råvarer vil betale administrationsgebyrer, men vil forvente overholdelse og støtte, når kunden misbrug er indlysende.
  7. Ofte off shore OEM'er har noget sted at modtage og behandle afkast. Disse OEM'er vil ofte enige om at tillade dig at likvidere deres produkt, og dække udgifterne til afkastet. De generelt ikke betale administrationsgebyrer men likvidationen indtægterne er meget højere, så det er en win / win.
  8. Konsolidering gebyrer betales på en procent af engros omkostninger eller et fast beløb i dollar pr enhed for højere prissatte produkter.
  9. Grundlaget for konsolidering afgifter bør være omkostningerne ved behandlingen afkast, ikke herunder transport.
  10. Bortskaffelse gebyrer videregives direkte til OEM'er, når det kræves af fabrikanten. Dette gælder især, hvis aktiver skal forbrændes eller dumpes i et farligt materiale losseplads. Bortskaffelse gebyrer er ikke videregives til private label varer eller produkt, som forhandleren eller kunden vender forretning ødelægger for brand beskyttelse årsager.

Alle disse vilkår og mange flere faktorer involveret i behandlingen af ​​afkast er omsætningspapirer så bruge denne liste som en base line at arbejde ud af, når du arbejder ud retur privilegier. Hvis du er ny til en verden af ​​aftalerne retur, vil dette hjælpe med at få dig ud på højre fod, så du kan sikre, at du ikke forlader penge på bordet, mens fremme gode relationer mellem dig og din partner på tværs af tabellen.