Negotiating returnerer privilegier er ofte overset af mange købere og sælgere. Men undersøgelser har vist, at afkastet kan koste en virksomhed mellem 9% og 15% af salget. Med en effekt dette store, ingen har råd til at overse de vilkår og betingelser, der regulerer produkt flyder tilbage gennem den omvendte logistik pipeline.

Der er mange faktorer, der bestemmer, hvem der betaler for tilbagesendelse, produkt test, renovering og transport. Normalt er det et spørgsmål om forhandling, og der er ikke ét sæt regler at gå efter, når de arbejder ud de kritiske detaljer. Der er dog nogle generelle industri arrangement, man kan bruge som udgangspunkt for at forhandle tilbagevenden privilegier. Disse omfatter:

  1. Producenten / OEM generelt betaler for fragt direkte eller indirekte for returnerede aktiver, hvad enten defekt eller tilbagekaldt.
  2. Forhandlere typisk fradrage udgifter til afkast, herunder gebyrer for opgørelse, forarbejdning og fragt fra alle udestående gæld, de har med producenten.
  3. Likvidatorer, hvilket betyder købere af produktet på det sekundære marked, giver normalt deres egen transport.
  4. Hi-tech, vil markedet dominerende producenter ikke betale gebyrer konsolidering eller håndtering og vil være langt mere streng, når det kommer til at håndhæve vilkår og betingelser for afkast.
  5. Varer der returneres, som ikke er i overensstemmelse med tidligere aftalt vilkår og betingelser er generelt ikke vendt tilbage, og heller ikke krediteret på nogen måde.
  6. Producenter af råvarer vil betale ekspeditionsgebyrer, men vil forvente overholdelse og støtte, når kunden misbrug er indlysende.
  7. Ofte off shore OEM'er har noget sted at modtage og behandle afkast. Disse OEM'er vil ofte enige om at tillade dig at likvidere deres produkt, og dække omkostningerne ved returneringen. De generelt ikke betale administrationsgebyrer men likvidationen indtægterne er meget højere, så det er en win / win.
  8. Konsolidering gebyrer er betalt på en procent af engros-pris eller en flad dollar beløb pr enhed for højere prissatte produkter.
  9. Grundlaget for konsolidering afgifter bør være omkostningerne ved behandlingen afkast, ikke herunder transport.
  10. Bortskaffelse gebyrer er videregivet direkte til OEM, når det kræves af producenten. Dette er især tilfældet, hvis aktiver skal forbrændes eller dumpes i en farlig materialer losseplads. Bortskaffelse gebyrerne ikke videregives til private label varer eller produkt, som forhandleren eller kunden vender forretning ødelægger for brand beskyttelse årsager.

Alle disse vilkår og mange flere faktorer involveret i behandlingen af ​​afkastet er omsætningspapirer så bruge denne liste som en base linje for at arbejde off af når de arbejder ud tilbagevenden privilegier. Hvis du er ny til en verden af ​​aftaler om tilbagevenden, vil dette hjælpe med at få dig ud på højre fod, så du kan sikre, at du ikke forlader penge på bordet, mens fremme gode relationer mellem dig og din partner på tværs af tabellen.